ноември 22, 2019

Информативно предавање за заразна жолтица во ДГ” Павлина Велјанова” Кочани

Во рамки на активностите во делот на здравствено превентивната дејност , Општинската организација на Црвен крст Кочани спроведе информативно предавање на тема заразна жолтица  за вработениот персонал во Детската градинка ”Павлина Велјанова” во Кочани.

Присунтите се запознаа со симптомите на  хепатитот А , начинот на пренесување, како и правилна заштита и препознавање на истиот.

Предавањето беше оддржано од страна на лекар , а на истото присувствуваа 56 слушатели.

< врати се назад